04 oktober 2016

Nieuwe coördinator 4TU.Centre for Research Data


We zijn verheugd met de aanstelling van Alastair Dunning als hoofd Research Data Services bij de TU Delft. In deze rol is Alastair ook verantwoordelijk voor de coördinatie van 4TU.Centre voor Research Data.

Alastair, afkomstig uit Schotland, is sinds dit jaar werkzaam bij de TU Delft. Onder zijn portefeuille valt de ontwikkeling van een Data Stewardship beleid voor de TU Delft en daarnaast draagt hij zorg voor de continuïteit van 4TU.ResearchData als veilige basis voor onderzoekers om onderzoeksdata te archiveren en te lokaliseren.

Alastair: "Research Data Management is een hot topic op dit moment. De waarde van data neemt sterk toe, niet alleen voor het verifiëren en reproduceren van onderzoek, maar als intellectueel kapitaal dat anderen kunnen hergebruiken in hun onderzoek.  Daarnaast is het een belangrijke informatiebron voor beleidsmakers en overheid. Ik ben trots om de verantwoordelijkheid te dragen voor zo'n gerenommeerd archief en kijk uit naar de inbedding van Data Stewardship in Delft, alsmede de samenwerking met collega's in Twente, Eindhoven en daarbuiten."

Alastair heeft hiervoor gewerkt bij het culturele erfgoed platform Europeana, de Britse financier JISC, en de Arts and Humanities Data Service.

In zijn vrije tijd, geniet Alastair van zijn gezin (inclusief zijn pasgeboren zoontje) en leert hij graag de fijne kneepjes van de Nederlandse grammatica. Hij fietst veel en onderwijst de Nederlanders graag over cricket. Dit is, volgens Alastair, “een aanzienlijk moeilijker opgave dan het overtuigen van wetenschappers om hun onderzoekgegevens te publiceren”.


Kunnen we helpen?

Deponeer uw data

4TU.ResearchData maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten