23 januari 2017

Vacature Research Data Officer


Faculteit/afdeling: TU Delft Library
Niveau: Universitair
Functie-omvang: 38 uur per week
Contractduur: 1 jaar met uitzicht op verlenging
Salaris: Min € 3.427 ,- Max € 4.691,-

You are viewing information for a vacancy that was originally designed in Dutch.

TU Delft Library

TU Delft Library is de grootste technisch-wetenschappelijke bibliotheek van Nederland. Als fysieke en virtuele ontmoetingsplek, verbindt de Library onderwijs en onderzoek aan de TU Delft en laat zij kennis vrijelijk stromen. De Library ondersteunt wetenschappers, studenten en docenten door op een innovatieve manier kennis te ontsluiten, te delen en zichtbaar te maken. Omdat we zoveel waarde hechten aan wetenschappelijke output, digitale content en innovatieve ontwikkelingen, is het van belang dat we kennisdeling onder de aandacht brengen. We adviseren studenten, docenten en wetenschappers in de keuze van publicatiekanalen, hergebruik van materiaal van anderen of bescherming van eigen intellectueel eigendom. Open, nieuwsgierig, zelfbewust, vernieuwend en verbindend. Dat zijn de merkwaarden die wij daarbij hanteren. Gebruiksonderzoeken kennen een hoge waardering toe aan de innovatieve dienstverlening van de Library.

De TU Delft Library wil een fysieke en virtuele ontmoetingsplaats voor onderwijs en onderzoek bij de TU Delft zijn. De bibliotheek ondersteunt onderzoekers, studenten en docenten door op innovatieve wijze toegang tot informatie te bieden. Bij de TU Delft Library is het productteam van Research Data Services (RDS) verantwoordelijk voor acquisitie, beheer, archivering en hergebruik van wetenschappelijke onderzoeksgegevens. Dit team beheert ook het 4TU.Centre for Research Data.

Functie omschrijving

Een fascinerende technisch wetenschappelijke werkomgeving; een unieke kans om te werken in het groeiende gebied van het beheer van onderzoeksgegeven, met onderzoekers van alle faculteiten van de TU Delft: dat mag je verwachten van deze functie. Als Research Data Officer is het jouw hoofdtaak om onderzoekers te adviseren en met hen te overleggen over goed beheer van onderzoeksgegevens gedurende de looptijd van hun onderzoek. Je gesprekspartners komen uit diverse vakgebieden en kunnen zowel individuele promovendi zijn als bijvoorbeeld grote consortia voor Europese projecten.

Je begrijpt de waarde van gegevens voor de onderbouwing van onderzoek van hoge kwaliteit. Je bent op de hoogte van nieuwe trends die de ontwikkeling van wetenschappelijke communicatie bepalen. Je gaat op zoek naar datacollecties voor het 4TU.Centre for Research Data en benadert potentiële deelnemers voor trainingen en workshops/symposia. Ook draag je bij aan de ontwikkeling van het Open Science-beleid van de TU Delft. Je vertegenwoordigt de TU Delft in nationale en internationale groepen en conferenties op het gebied van onderzoeksgegevens. Je bouwt expertise op voor beleid en strategische ontwikkeling op het gebied van onderzoeksgegevens en je draagt deze expertise uit.

Functie eisen

Als je jezelf herkent in onderstaand profiel, nodigen we je graag uit om te solliciteren op deze functie:

  • Je hebt een academische graad, ervaring met wetenschappelijk onderzoek en begrijpt de motivatie van onderzoekers;
  • Je bent in staat om te communiceren met onderzoekers uit verschillende vakgebieden en je kunt overtuigende argumenten geven voor goed beheer van onderzoeksgegevens;
  • Je bent goed op de hoogte van de huidige trends op het gebied van wetenschappelijke communicatie;
  • Je hebt een goed begrip van de functie van de verschillende onderdelen van een universiteit, zoals faculteiten en ondersteunende diensten;
  • Je beschikt over uitstekende netwerk-, communicatie- en andere sociale vaardigheden;
  • Je hebt een goede beheersing van het Engels, zowel schriftelijk als mondeling.

Arbeidsvoorwaarden

De functie heeft een omvang van 38 uur (0,8 FTE). Het gaat om een contract voor 1 jaar met uitzicht op verlenging bij goed functioneren. Het salaris is gebaseerd op schaal 11 (met een maximum van € 4.691,- bruto per maand bij een fulltime contract). TU Delft biedt een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting bij zorgverzekeraars en op een sportabonnement. Ook kun je afspraken maken over flexibele werktijden. Daarnaast is het mogelijk om jaarlijks via het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden je eigen beloningspakket samen te stellen en ontvang je een maandelijkse werkkostenbijdrage. Op de campus is een Internationaal Kindcentrum met kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en een internationale basisschool. Verder biedt Dual Career Services ondersteuning aan meekomende partners. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

Informeren en solliciteren

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Alastair Dunning, Head Research Data Service, e-mail: a.c.dunning@remove-this.tudelft.nl, tel: 015 - 27 89618. Voor informatie over de selectieprocedure kun je terecht bij mw. R.G. Vidal-Brown, HR secretaresse, e-mail: po.ud@remove-this.tudelft.nl, tel: 015 - 27 81223. Wil je solliciteren? Stuur dan voor 6 februari 2017 een brief met CV gericht aan dhr. A.C. Dunning naar po.ud@remove-this.tudelft.nl onder vermelding van vacaturenummer AT/UD/TUDL 2017-01.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Kunnen we helpen?

Deponeer uw data

4TU.ResearchData maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten