31 januari 2017

Zandmotor Monitoring data beschikbaar

Sinds 2011 onderzoeken wetenschappers van het Zandmotor project (een project van Rijkswaterstaat) de mogelijkheden van een duurzame en natuurlijke kustbescherming middels de aanleg van een schiereiland voor de kust van Ter Heijde. In 2016 is de eerste fase van het onderzoeksprogramma afgerond en zijn diverse data dit jaar beschikbaar gesteld bij 4TU.ResearchData.


Zandmotor onderzoek
Om te onderzoeken of de aanleg van het schiereiland werkt zoals verwacht, wordt de ontwikkeling nauwkeurig bijgehouden. Het onderzoek richt zich op de  verspreiding van zand, flora en fauna, zwemveiligheid, duinontwikkeling, grondwater en recreatie.
De data is verzameld door onder andere een radarinstallatie, diepte- en hoogtemetingen met jetski’s, stromingsboeien, door observaties en inventarisaties ter plaatse en met de Argusmast.
Meer over de Zandmotor

Zandmotor data
In opdracht van EcoShape heeft 4TU.ResearchData in 2014 een unieke online omgeving gecreëerd waar de verzamelde  Zandmotor monitoring data worden opgeslagen, bewerkt en ontsloten.
Alle geschikte data uit het Zandmotor Monitoring project zijn nu voor het  publieke domein Open Access beschikbaar gesteld in het archief van 4TU.ResearchData.

4TU.ResearchData biedt onderzoekers een langetermijnarchief voor wetenschappelijke onderzoeksdata, permanente toegang tot duizenden data sets en middelen voor het hergebruik hiervan.

 

 


Kunnen we helpen?

Deponeer uw data

4TU.ResearchData maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten