Onderzoek publiceren

Sla onderzoeksdata op voor de lange termijn

Bij de afronding van uw onderzoek kunt u (selecties van) uw onderzoeksdata opslaan voor de lange termijn, publiceren en verspreiden. 4TU.Centre for Research Data regelt een gestandaardiseerde en goed gedocumenteerde opslag, zodat de vindbaarheid en de herbruikbaarheid van de data zijn gewaarborgd. 


Upload zelf uw onderzoeksdata

Een onderzoeker kan de data (tot ca. 10 GB) zelf uploaden. Voor datasets die groter zijn of uit verschillende onderdelen bestaan, kunt u gebruik maken van onze FTP server, SURFdrive (alleen voor Nederlands hoger onderwijs) of een externe harde schijf.Neem contact op met het team van 4TU.ResearchData voor ondersteuning.
 


Citeer data met een DOI

Elke dataset uit het 4TU.ResearchData-archief is voorzien van een unieke, persistent Digital Object Identifier (DOI) die kan worden gekoppeld aan of geciteerd in publicaties. Hiermee kun je de onderzoeksdata als de jouwe claimen. Ook kunnen met de DOI de data eenvoudig geciteerd worden.


De technische details van data-opslag en -toegang

Opslag, vindbaarheid, hergebruik en citeerbaarheid worden mogelijk gemaakt door een technische infrastructuur waarvan 4TU.ResearchData de snelle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houdt. 


Publiceer in data journals

Er is een groei van zogenaamde data journals. Deze bieden ruimte aan onderzoekers om hun onderzoeksdata te beschrijven, gedetailleerd in te gaan op de collectie, de verwerking, de software, de file formats etc. Het geeft inzicht in het hoe en waarom van het verzamelen van data.

Kunnen we helpen?

Twitter

Recent Tweets

  1. We also have over 60 in Business and Management (mainly from @TUeindhoven) and around 30 in quantum physics… https://t.co/LHADvd9mkA

    20 Mar 2019
Deponeer uw data