Claim uw data / Reserveer een DOI

Tijdens en aan het eind van een onderzoeksproject schrijft u één of meer publicaties. Wanneer de onderzoeksdata openbaar beschikbaar wordt gemaakt, kunt u in een publicatie verwijzen naar de onderliggende onderzoeksdata.  

Om accuraat te worden geciteerd en er zeker van te zijn dat andere onderzoekers in de toekomst uw dataset kunnen terugvinden, moeten datasets voorzien zijn van één of meer identifiers (bij voorkeur een persistente identifier). Elke dataset uit het archief van 4TU.Centre for Research Data is voorzien van een unieke, persistent Digital Object Identifier (DOI) die kan worden gekoppeld aan of geciteerd in publicaties.


Reserveer vooraf al een Digital Object Identifier (DOI)

Tijdens het schrijven van uw artikel, kunt u al een DOI reserveren voor de data die u wilt koppelen en van plan bent te archiveren in het 4TU.ResearchData-archief. Zodra u uw dataset upload, zal de DOI worden geactiveerd.


Volg de stappen

  • U begint het proces van het uploaden van uw dataset
  • U vult de minimale informatie van metadata in, die de dataset beschrijft
  • In stap drie 'Obtain a DOI' krijgt u een DOI
  • Of u kiest in stap drie de optie 'Email my reserved DOI’. Er zal een e-mail naar u worden verzonden met instructies voor het voortzetten van het uploaden op een later tijdstip.


Een of meer DOI's?

DOI's kunnen worden toegewezen op verschillende niveaus van granulariteit. Een DOI kan bijvoorbeeld worden toegewezen aan een datacollectie, maar ook aan elk item binnen de datacollectie. Houd bij de bepaling van mate van granulariteit van een DOI rekening met het niveau waarnaar u wilt verwijzen in uw publicatie(s). Denk daarnaast ook aan de verwachtingen van andere datagebruikers. Is het waarschijnlijk dat het materiaal op een meer granulair niveau binnen elke datacollectie wordt geciteerd?


Hulp nodig?

Neem contact op met 4TU.ResearchData voor vragen of ondersteuning:
researchdata@remove-this.4tu.nl +31 (0) 15 27 88 600

Kunnen we helpen?

Twitter

Recent Tweets

  1. We also have over 60 in Business and Management (mainly from @TUeindhoven) and around 30 in quantum physics… https://t.co/LHADvd9mkA

    20 Mar 2019
Deponeer uw data