Programma Nederlandse Dataprijs bekend: Celebrating Data! What’s next?

Op 28 november vindt de prijsuitreiking van de Nederlandse Dataprijs 2018 plaats in Den Haag. Met als titel “Celebrating Data! What’s next?” is er een interessant programma voor onderzoekers en data-ondersteuners opgesteld.

Rondom de prijsuitreiking op 28 november wordt een afwisselende dag georganiseerd voor onderzoekers, data-ondersteuners en data stewards. Nog meer dan in voorgaande jaren is de prijsuitreiking ingebed in een datamanagementprogramma. Een spreker vanuit de Jonge Akademie werpt licht op het delen van data. Vervolgens kunnen alle aanwezigen deelnemen aan break-out-sessies over de AVG, datamanagementtraining, support en coaching van data-ondersteuners, of digitale werkomgevingen. 

De negen genomineerden voor de Nederlandse Dataprijs zullen hun werk presenteren met posters. Drie van hen ontvangen uiteindelijk de prijs uit handen van juryvoorzitter Stan Gielen (NWO).  

“Celebrating Data! What’s next?” wordt u aangeboden door Research Data Netherlands (RDNL), Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management (LCRDM), Werkgroep Research Data van het samenwerkingsverband van universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek, Netherlands Federation of UMCs Data4LifeSciences en het Nationaal Platform Open Science. De organisatoren hopen op uw actieve inbreng!

Meer informatie

Het programma vindt u online, ook kunt u hier terecht voor meer informatie over de Dataprijs, de genomineerden en de jury.

Wilt u de dag bijwonen? Aanmelden kan via dit formulier.

Back
Kunnen we helpen?

Twitter

Recent Tweets

  1. We also have over 60 in Business and Management (mainly from @TUeindhoven) and around 30 in quantum physics… https://t.co/LHADvd9mkA

    20 Mar 2019
Deponeer uw data