Samenwerking

4TU.Centre for Research Data  werkt nationaal en internationaal samen met diverse organisaties zoals Research Data Netherlands (RDNL), DataCite en de UKB.


Research Data Netherlands (RDNL)

Research Data Netherlands is een samenwerkingsverband van 4TU.ResearchData en Data Archiving and Networked Services (DANS) en SURFsara. Met deze coalitie, die ook voor andere partijen open staat, bundelen de twee data-archieven hun krachten op het gebied van duurzame data-archivering.
Onder de paraplu van RDNL organiseert 4TU.ResearchData de tweejaarlijkse Nederlandse Dataprijs en de cursus Essentials 4 Data Support.
Bezoek de Research Data Netherlands website.


DataCite

4TU.ResearchData werkt nauw samen met DataCite. Doel van DataCite is het registreren van permanente links, Digital Object Identifiers (DOI) voor datasets, zodat het mogelijk wordt met datasets verrijkte publicaties te maken. 
TU Delft Library was samen met zes internationale partners medeoprichter van DataCite. Inmiddels verzorgt TU Delft Library de uitgifte van DOI’s in Nederland. 
Meer over DataCite Netherlands.


UKB

In het samenwerkingsverband tussen de Nederlandse universiteitsbibliotheken en de KB (UKB) werkt 4TU.ResearchData  via de drie bibliotheken mee aan een efficiëntere werkverdeling en het delen van kennis en expertise, met name op het gebied van datamanagement.

Kunnen we helpen?

Twitter

Recent Tweets

  1. We also have over 60 in Business and Management (mainly from @TUeindhoven) and around 30 in quantum physics… https://t.co/LHADvd9mkA

    20 Mar 2019
Deponeer uw data